Veelgemaakte fouten bij het aanbrengen van spraydips: Zo vermijd je ze

Het aanbrengen van spraydip is een leuke en creatieve manier om je voertuig een ander uiterlijk te geven en te personaliseren. Je kan ervoor kiezen om dit door een professional te laten doen, maar je kan het ook zelf doen. Wanneer je het zelf wilt gaan doen, is het wel belangrijk om je van tevoren goed in te lezen. Als de spray namelijk niet goed wordt aangebracht, kunnen er vervelende fouten optreden die het resultaat bederven. Daarom hebben we in deze blog de meest voorkomende fouten bij het aanbrengen van spray dips op een rijtje gezet, en leggen we uit hoe je deze fouten kunt vermijden. 

 

Onvoldoende voorbereiding

Zoals hierboven al kort vermeld is het belangrijk om goed voorbereid van start te gaan. Dit heeft niet alleen betrekking op goed inlezen, maar ook op het voorbereiden van het voertuig. Het is bijvoorbeeld essentieel dat het oppervlak van het voertuig grondig gereinigd en ontvet wordt, voordat je begint met het aanbrengen van de spraydip. Wanneer je dit niet doet, kunnen vuil, stof en vet de hechting verstoren en leiden tot een ongelijkmatige afwerking. 

 

De dikte van de lagen

Wanneer je spraydip aanbrengt op je voertuig, is het belangrijk om goed te letten op de dikte van de lagen. Zowel te dikke als te dunne lagen kunnen namelijk tot problemen leiden. Een te dikke laag spraydip kan bijvoorbeeld leiden tot druipen, of een korrelige afwerking. Een te dunne laag kan daarentegen leiden tot onvoldoende dekking en een ongelijkmatige afwerking. Het is daarom belangrijk om elke laag gelijkmatig aan te brengen en voldoende tijd te geven om tussen elke laag te drogen. 

 

Onjuiste spuitafstand

Naast het aanbrengen van de juiste hoeveelheid lagen, is het ook belangrijk om rekening te houden met de juiste spuitafstand tijdens het aanbrengen van spraydip. Als je namelijk te dichtbij spuit, kan dit resulteren in overmatige nevel en druipen, terwijl te ver weg spuiten kan leiden tot een ongelijkmatige dekking. Zorg er daarom voor dat je de aanbevolen spuitafstand volgt, welke meestal staat aangegeven in de handleiding.

 

Niet genoeg bescherming

Het is belangrijk om niet alleen je voertuig, maar ook je omgeving goed te beschermen voordat je begint met het aanbrengen van spraydips. Neem bijvoorbeeld de tijd om van tevoren de delen van je voertuig die niet gekleurd moeten worden goed af te plakken, om zo te zorgen voor een strak resultaat. Zorg er daarnaast voor dat je in een goed geventileerde ruimte werkt, en dat je zelf beschermende kleding aandoet. 

 

Door het lezen van deze blog heb je hopelijk een beter idee gekregen van de meest voorkomende fouten tijdens het aanbrengen van spraydip op je voertuig, en hoe je deze kan vermijden. Wanneer je deze tips goed volgt en netjes te werk gaat, kan dit je een mooi en professioneel resultaat opleveren. Mocht je nog meer tips willen, of benieuwd zijn naar de verschillende soorten en kleuren spraydips, kijk dan eens op de website van Spraydip.