Lid worden

Als je mee wilt doen aan de KNHS wedstrijden, dan kun je lid worden van PSV De Blijde Rijders.
Als je je bij ons aanmeldt, wordt je door ons ingeschreven bij de KNHS als nieuw lid van de vereniging. Dit betekent dat je ook gebruik kunt maken van de dienstverlening van de KNHS en dat je iedere maand het verenigingsblad ‘Paard & Sport’ ontvangt.

Lidmaatschap De Blijde Rijders
Er zijn twee verschillende soorten lidmaatschappen bij PSV De Blijde Rijders. Voor volwassen leden is de contributie € 25 per jaar, voor jeugdleden is dit € 12,50 per jaar. Jeugdleden wordt een volwassen lid in het jaar dat zij 18 jaar worden.

(N.B. Lidmaatschappen lopen een jaar (dus van 1-1-20.. tot en met 31-12-20..) ook als u tussentijds lid wordt)

Indien je ook een lidmaatschap hebt bij de KNHS dan worden deze kosten ook gefactureerd door de Blijde Rijders. De kosten van de startpas worden door de KNHS zelf gefactureerd.

Klik hier voor het inschrijfformulier van PSV De Blijde Rijders.

Wat is een startpas?
Met een startpas kun je deelnemen aan officiële wedstrijden. Het voordeel van de startpas is dat je er onbeperkt mee kunt deelnemen aan wedstrijden. Daarnaast kun je met de startpas deelnemen aan meerdere disciplines, namelijk dressuur, springen, eventing en endurance. Voor mennen, aangespannen sport, endurance en reining is er een discipline gebonden startpas.
Voor combinaties die slechts vier keer per jaar of minder starten is er de mogelijkheid om een gelimiteerde startpas te kopen. Met deze pas kun je maximaal vier keer per jaar starten. De gelimiteerde startpas kan tussentijds opgewaardeerd worden naar een reguliere (onbeperkte) startpas.

Hoe vraag ik mijn startpas aan?
Om aan KNHS wedstrijden te kunnen deelnemen, moet je lid zijn van een rijvereniging die is aangesloten bij de KNHS. De rijvereniging kan digitaal via ‘Mijn KNHS voor verenigingen’ een startpas voor je aanvragen. Zij hebben hiervoor een kopie nodig van het paardenpaspoort. In deze kopie moeten de gegevens van het paard, afstamming en het chipnummer duidelijk vermeld staan. Het chipnummer moet gedrukt of afgestempeld in het paspoort staan. Als het een aanvraag voor een startpas voor een pony betreft, moet je ook een kopie van de meetgegevens uit het paspoort afgeven.
Je kunt hierbij aangeven welke sportnaam je wilt aanhouden. Let er hierbij op dat een paard maar onder één sportnaam in de sport mag worden uitgebracht. Een sportnaam kan alleen kosteloos worden gewijzigd bij een nieuw te vormen combinatie.

Je kunt eventueel zelf een startpas aanvragen via ‘Mijn KNHS voor leden’. Je kunt bij je rijvereniging navragen of je deze mogelijkheid hebt. Als je bent ingelogd in ‘Mijn KNHS’ kun je klikken op ‘Mijn Paarden> Sportstanden en Startbescheiden> Nieuwe startkaart aanvragen’.

In het Algemeen Wedstrijdreglement staat beschreven wat er precies nodig is voor een aanvraag van een startkaart.

Houdt rekening met een periode van ongeveer 4 weken voordat de aanvraag is verwerkt en de startkaart en startcoupons door de KNHS worden opgestuurd.

Ook belangrijk om te weten:
- Voor het activeren van een bestaande combinatie kun je een e-mail sturen naar ledenservice@knhs.nl. Vermeld hierbij het desbetreffende combinatienummer.
Als je overstapt van vereniging moet je startpas bij de oude vereniging zijn afgemeld en je moet eerst zijn aangemeld door de nieuwe vereniging voor je startpas kan worden geactiveerd.

Ponymeten
- Voordat er met een pony deelgenomen kan worden aan wedstrijden, moet het lid ervoor zorgen dat de pony gemeten is door een KNHS-ponymeter (gegevens zijn te vinden via ‘Mijn KNHS’). Een pony moet jaarlijks tot en met het achtste levensjaar tussen 1 januari en april gemeten worden door een KNHS-ponymeter. Wanneer dit niet haalbaar is (de pony wordt bijvoorbeeld in juni gekocht en is dat jaar niet tijdig gemeten en nog niet ouder dan acht jaar) dan dient de pony voor de eerste wedstrijddeelname te worden gemeten door een KNHS-ponymeter.

Hoe kan ik mijn startpas afmelden?
Je kunt zelf via ‘Mijn KNHS’ je startpas afmelden. Indien je dit gedaan hebt, geef dit dan ook door aan je vereniging. Zij moeten dit namelijk ook vermelden in de administratie bij de KNHS.Alle afmeldingen moeten voor 30 november binnen zijn, anders wordt je startpas automatisch verlengd en moet je de kosten voor je startkaart voor het daaropvolgende jaar betalen.

Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met Annemien Roubos op telefoonnummer 06-55896929 of via e-mail annemien@deblijderijders.nl